Dekking

Je wilt je minikraan goed verzekeren. Maar wat is goed, en waarvoor ben je dan precies verzekerd?

Je kunt er bij ons voor kiezen je minikraan alleen WA te verzekeren, de WA dekking aan de vullen met een brand/diefstal dekking of om je minikraan WA + volledig casco te verzekeren. Met onze uitgebreide casco dekking hoef je je in geval van schade nooit zorgen te maken.

Daarnaast kun je kiezen voor de aanvullende WEGAM dekking.

Wettelijke Aansprakelijkheid

De Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering (WA) is een verplichte verzekering voor zelfrijdende voertuigen (en dus ook voor minikranen). Deze verzekering vergoedt de schade die je met je kraan aan een ander veroorzaakt. Dit kan een schade zijn aan een ander voertuig, maar ook schade aan personen wanneer ze door de je kraan letsel oplopen. Hiervoor dien je dus verplicht verzekerd te zijn.

Brand/Diefstal

Met de brand/diefstal dekking is je minikraan verzekerd tegen de gevolgen van brand en diefstal. Andere schades aan je minikraan zijn hiermee niet verzekerd. Daarvoor kies je de casco dekking.

Casco

De casco dekking is geen verplichte verzekering, maar raden wij wel aan. De casco dekking vergoed onder andere eigen schades.  Daarbij heeft “De Minikraanverzekering” een zéér uitgebreide dekking. Zo heeft onze casco dekking een unieke 5 jaar nieuwwaarderegeling en een eigengebrek dekking van maar liefst 7 jaar. En dekt de verzekering o.a:

√ Eigen schades bij een aanrijding (zelf veroorzaakt)
√ Stormschade
√ Diefstal/inbraak
√ Brandschade
√ Ruitschade
√ Waterschade
√ Explosie
√ Vandalisme
√ Aanrijding met dieren
√ Vergoeding voor kosten van vervangend vervoer

Je minikraan is met onze casco dekking altijd goed verzekerd. En omdat wij collectieve afspraken hebben waar veel ondernemers van profiteren is de premie zeer aantrekkelijk. Bereken hier je premie. 

WEGAM

De afkorting WEGAM staat voor Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen. Met de WEGAM bent je als werkgever verzekerd tegen schade die je werknemers tijdens hun werk oplopen bij een verkeersongeval. Als een werknemer schade heeft of letsel oploopt tijdens een zakelijk rit kun je als werkgever aansprakelijk zijn. De WEGAM verzekering dekt dit risico. De premie is slechts € 40,- per jaar. 

Heb je vragen over de diverse dekkingen of wil je overleggen wat de beste dekking is voor jou minikra(a)n(en), neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Vragen? Bel ons!
0513 - 410 507

  • Voordelig
    Zéér uitgebreide voorwaarden voor een scherpe premie
  • Eenvoudig
    Bereken je premie en sluit direct online af. Wij regelen de overstap
  • Vertrouwd
    Honderden ondernemers gingen je voor
Ik had een offerte aangevraagd voor het verzekeren van een tractor en heb inmiddels al mijn werkmaterieel hier verzekerd. Snelle en goede service en ik bespaar honderden euro's per jaar

P. de Haan, Eigenaar loonwerkbedrijf

Eindelijk vakantie?
Huur een camper via